Voorvallen Melden

Portaal.PNG (484 KB)https://melden.zweefvliegen.vliegveiligheid.nl is de plek om zweefvliegvoorvallen te melden.

 

Het platform is ontstaan na gesprekken met clubs, veiligheidsmanagers, het ABL en de OVV waaruit blijkt dat het aantal meldingen uit de GA achter blijft ten opzichte van de commerciƫle luchtvaart. Een van de redenen is dat het melden te ingewikkeld en bij veel partijen ligt.

 

Dit platform zorgt ervoor dat je jouw melding kan doen op 1 locatie en de melding wordt doorgezet naar de juiste instanties.

 

Het doel van een voorval melden is om ervoor te zorgen dat we collectief lering kunnen trekken. Zorgen dat we de kans verkleinen dat een voorval zich nogmaals voordoet.

Dus Persoon- Club- en Land overstijgend!

 

Feedback

 

Op 1 april 2021 is de eerste versie van het platform live gegaan. In opdracht van het bestuur van de Afdeling zweefvliegen op verzoek van haar Commissie Veiligheid. De afdeling zweefvliegen heeft ook voor de financiering gezorgd. De uitvoering lag in handen van COMAXX - Digitaal Bureau.

 

Tijdens de ontwikkeling van de eerste versie is al een wensen lijst voor de toekomst opgemaakt. Maar we zijn ook benieuwd naar jouw bevindingen en suggesties. Stuur ze aan veiligheid.zweefvliegen@knvvl.nl

De roadmap vind je op deze pagina terug.

 

Voor verdere ontwikkeling zijn we opzoek naar subsidies en/of andere afdelingen / buitenlandse zweefvlieg organisaties om zich aan te sluiten!

Neem contact op met bovenstaand mail adres als je hier ideeƫn over hebt.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Commissie Veiligheid Zweefvliegen